Mojito

Bereiding

  1. MOJITO

    1. In het glas: Leg de muntblaadjes op de bodem van het glas met de bruine suiker en stamp fijn met een vijzel.
  2. 2. Giet de rum erbij en voeg de limoen toe, snijd met de schil in partjes en stamp fijn met de vijzel.
  3. 3. Voeg de frisdrank en het limoensap toe en roer. Voeg het gemalen ijs toe, laat 2 minuten staan en serveer.
  4. INGEDIKTE DRANK

    4. Zeef de bereiding door een fijne zeef, en zorg ervoor dat er geen stukjes limoen of munt overblijven.
  5. 5. Doe 4 schepjes ThickenUP® Clear in een droog glas. Voeg de gezeefde drank toe, roer totdat het mengsel volledig is opgelost en mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
  6. 6. Laat 20 min in de koelkast staan.
  7. PRESENTATIE

    Serveer in een glas en versier met een takje munt buiten het glas.


Mojito

Mojito
Image

Geschikt voor 3: Dikvloeibaar

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

8 minuten

Porties

1

Ingrediënten

  • 25 ml limoensap
  • 8 g bruine suiker
  • 2 g pepermuntblaadjes
  • 50 g limoen
  • 60 ml rum
  • 120 g ijsblokjes
  • 120 ml frisdrank
  • 4 schepjes ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 179 kcal
  • Eiwitten: 0 g
  • Koolhydraten: 10 g
  • Vetten: 0 g
  • Vezels: 0 g

Tips van de chef:

• Voor een betere ervaring, zorg ervoor dat alle ingrediënten goed koud zijn.
• Vanwege het alcoholgehalte moet de drank 20 minuten in de koelkast staan totdat de uiteindelijke textuur is bereikt.
• VIRGIN MOJITO: Je kunt hetzelfde recept bereiden zonder rum. De de rum kan je vervangen door bruisend water om een verfrissend drankje te maken voor elk moment van de dag.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.