Hoofdgerecht met Provençaalse Flair
Bereiding
EI
1. Bak het losgeklopte ei op laag vuur in een koekenpan met de olijfolie. Blijf roeren zodat het ei niet doorgaart.- 2. Haal de pan van het vuur en meng het ei en de melk met wat zout in de blender.
- 3. Voeg 3 scheppen ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet weg voor later.
KAAS
4. Blend de verse kaas (fromage frais) met 15 ml water. Voeg 2 scheppen ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet weg voor later.TOMAAT
5. Verwijder het vel van de tomaat, halveer en verwijder alle zaadjes. Pureer de tomaat in de blender.- 6. Voeg 2 scheppen ThickenUP® Clear toe en meng opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet weg voor later.
PROVENÇAALSE OLIE
7. Plet de rozemarijn met het zout en water. Zeef en verwijder de kruiden. Voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe. Roer goed door.- 8. Voeg de olie toe en roer nogmaals goed door.
PRESENTATIE
1. Schep het ei op een bord rol op in vorm een cannoli. Maak een ‘plakje’ van de kaas. Voeg de tomaat toe.
Bereiding
16 minuten
Porties
1
Ingrediënten
- EI
- 7 ml olijfolie
- 1 ei
- 50 ml melk
- 0,3 g zout
- 3 scheppen ThickenUP® Clear
KAAS- 75 g verse kaas (fromage frais)
- 15 ml water
- 2 scheppen ThickenUP® Clear
TOMATEN- 75 g rijpe tomaat
- 2 scheppen ThickenUP® Clear
PROVENÇAALSE OLIE- 2 g rozemarijn
- 15 ml water
- 0,2 g zout
- 6 ml olijfolie
- 1 schep ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 399 kcal
- Eiwitten: 17 g
- Koolhydraten: 16 g
- Vet: 30 g
- Vezels: 4 g
Tips van de chef:
- Het ei kan ook worden gegaard in de magnetron.
- Vet een bord in met wat olie, voeg het geklopte ei toe en laat gaar
- worden.
- Roer om de 30 seconden.
- Volg het recept vanaf stap 2.
- Verse geitenkaas geeft extra smaak aan het gerecht.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear
Gebruik medische voeding ondermedische supervisie.