Image Image

Drinken
met Dysfagie

Je zorgverlener geeft na onderzoek van de slikfunctie een advies welke consistentie van dranken veilig geslikt kunnen worden. Zo wordt het risico op verslikken minder groot.


Hoe verander je de consitentie van vloeibare dranken/maaltijden?

Een verdikkingsmiddel op basis van xanthaangom is ideaal om de consistentie van drankenof vloeibare maaltijden aan te passen. Het is eenvoudig te gebruiken en lost snel op door zachtjes te roeren. Het verdikt dranken zonder wijziging van de smaak, geur of kleur. Bovendien blijft de consistentie stabiel in de mond wanneer het vermengd wordt met speeksel.


Verdikkingsmiddelen op basis van xanthaangom zijn beschikbaar in verschillende vormen: poeder, vloeibare gel, bruistabletten.

Verdikkingsmiddel op basis van poeder kan worden gebruikt om warme, koude en niet bruisende dranken te verdikken


Het vloeibare verdikkingsmiddel kan worden gemengd met warme, en koude dranken, inclusief koolzuurhoudende dranken, sappen en lost goed op in dranken melk bevatten.


Bereid de drank altijd in de door de zorgverlener geadviseerde consistentie en volg de instructies op de verpakking van het verdikkingsmiddel.

Gebruik je ThickenUp® Clear om je dranken te verdikken? Hieronder vind je de gebruiksaanwijzing.
Image

Eerst het poeder

Voor het beste resultaat, doe het poeder in een schoon en droog kopje of glas. Volg het doseerschema op de verpakking voor het gewenste IDDSI niveau.

Image

Daarna de drank
Voeg de bijhorend hoeveelheid van uw gewenste drank toe.

Image

Roeren
Begin direct te roeren totdat het verdikkingsmiddel volledig is opgelost.

Laat uw drank tenminstens 1 minuut staan om de juiste dikte te krijgen.



Wilt u melk verdikken?

Dranken op basis van melk zijn gemakkelijker te verdikken met vloeibare verdikkingsmiddel op basis van xanthaangom zoals ThickenUp® Gel Express.

Image

Het wordt aanbevolen om de consistentie van de drank te meten voordat je het serveert. Hier ontdek je hoe