Zalmnoot op een bedje van tomaat
Bereiding
VINAIGRETTE
1. Meng in een kom de balsamicoazijn en olijfolie. Voeg een halve schep ThickenUP® Clear toe, goed mengen. Zet weg voor later.TOMAAT
2. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Rasp de tomaten. Verwijder de schil en blend de geraspte tomaten.- 3. Voeg olijfolie, zout en 6 scheppen ThickenUP® Clear toe en meng opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet weg voor later.
ZALM
4. Controleer de zalm op graten. Pel de ui en hak fijn in de blender. Fruit de gehakte ui 2 minuten in olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg het zout toe.- 5. Voeg de zalm toe en bak 2 minuten op de huidzijde. Draai om en bak 1 minuut aan de andere kant. Haal de pan van het vuur en verwijder de huid van de zalm.
- 6. Controleer de zalm nogmaals op graten en pluk het visvlees. Bak de zalm samen met de ui nog 1 minuut op laag vuur.
- 7. Neem een portie van het mengsel en pureer 3-4 min. met 50 ml water. Voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw tot het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
PRESENTATIE
1. Laat de zalm mooi tot z’n recht komen met behulp van een garneerring in het midden van een diep bord. Schik de tomaat rond de zalm.
2. Verwijder de garneerring. Maak af met de vinaigrette.
Bereiding
25 minuten
Porties
2
Ingrediënten
VINAIGRETTE- 5 ml olijfolie
- 8 ml balsamicoazijn
- 1/2 schep ThickenUP® Clear
TOMATENSAUS- 200 g rijpe tomaten
- 6 ml olijfolie
- 0,6 g zout
- 6 scheppen ThickenUP® Clear
ZALM- 300 g zalmlende
- 12 ml olijfolie
- 90 g rode ui (gefruit)
- 0,6 g zout
- 50 ml water
- 1 schep ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 459
- Eiwitten: 31 g
- Koolhydraten: 15 g
- Vet: 31 g
- Vezels: 3 g
Tips van de chef:
- Voeg citroen toe aan de vinaigrette voor een frisse smaak.
- Zalmtartaar (bereid van vooraf gemarineerde vis) leent zich goed voor een meer verfijnde presentatie. Ga door volgens recept.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear
Gebruik medische voeding ondermedische supervisie.