Steak tartaar met zoete aardappel

Bereiding

  1. GEGLACEERDE GROENTEN
  2. 1. Schil de zoete aardappel en pel de ui. Snijd de zoete aardappel in plakken van 2-3 mm en daarna in kleine blokjes. Kook 10-12 minuten. Giet af en zet weg voor later.
  3. 2. Hak de ui 2-3 seconden in de blender, herhaal dit tot de snippers 1-2 mm zijn. Fruit de uiensnippers goudbruin in olijfolie. Voeg de bruine suiker en het zout toe en laat karamelliseren.
  4. 3. Voeg de gekookte zoete aardappel toe en laat 2 minuten meebakken.
  5. 4. Neem een portie van het zoete aardappelmengsel uit de pan, doe over in een blender met 50 ml water en 1 schep ThickenUP® Clear. Pureer steeds met 3 seconden tot het mengsel de juiste dikte heeft en mooi glad is. Zet weg voor later.
  6. DRESSING

    5. Meng alle ingrediënten voor de dressing in de blender met 1 schep ThickenUP® Clear. Voeg het water toe en blend opnieuw. Zet weg voor later.
  7. TARTAAR/OSSENHAAS

    6. Vries het vlees vooraf in. Hierdoor worden de spiervezels afgebroken en is het vlees gemakkelijker te verwerken. Ontdooi het vlees alvorens af te spoelen.
  8. 7. Spoel het vlees af en verwijder alle vet. Snijd het vlees met een mes in kleine blokjes. Hak het vlees 3 seconden in de blender, herhaal tot de stukjes 1-2 mm zijn.
  9. 8. Schep het vlees door de dressing. Laat 20 minuten in de koelkast rusten.
  10. PRESENTATIE

    1. Neem een garneerring en leg er een laag groenten in, gevolgd door een laag tartaar.


Steak tartaar met zoete aardappel

Steak tartaar met zoete aardappel
Image

Geschikt voor 5: Fijngemalen & Smeuïg

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

20 minuten

Porties

2

Ingrediënten



  • GEGLACEERDE GROENTEN
  • 8 ml olijfolie
  • 200 g zoete aardappel
  • 80 g rode ui
  • 50 ml water
  • 0,6 g zout
  • 4 g bruine suiker
  • 1 schep ThickenUP® Clear


  • DRESSING
  • 5 ml olijfolie
  • 5 ml rode wijnazijn
  • 2 g mosterd
  • 0,5 g zout
  • 0,5 g Tabasco
  • 0,25 g zoete paprika
  • 2 g bruine suiker
  • 20 ml water
  • 1 schep ThickenUP® Clear


  • TARTAAR
  • 160 g ossenhaas of kogelbiefstuk
  • Peterselie ter decoratie

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 372
  • Eiwitten: 18 g
  • Koolhydraten: 40 g
  • Vet: 16 g
  • Vezels: 1 g
     

Tips van de chef:

  • Rundercarpaccio is ook geschikt als basis voor dit gerecht. Dat is dun gesneden en bevat weinig vet.
  • Zoete aardappel kan worden vervangen door gewone aardappelen of een knolgroente.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.