Romige sinaasappel-smoothie

Bereiding

  1. 1. Pers een sinaasappel uit en zeef het sap.
  2. 2. Meng alle ingrediënten in een blender.
  3. 3. Neem de helft van het mengsel en voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe. Blend opnieuw tot het mengsel mooi glad is en de juiste dikte heeft.
  4. 4. Zet het mengsel 20 minuten in de koelkast tot het de gewenste dikte heeft.
  5. PRESENTATIE

    1. Serveer de smoothie gekoeld in een glas.


Romige sinaasappel-smoothie

Romige sinaasappel-smoothie
Image

Geschikt voor 3: Dikvloeibaar

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

5 minuten

Porties

2

Ingrediënten



  • 250 g yoghurt op griekse wijze
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 150 ml volle melk (koud)
  • 40 g havermeel
  • 6 g bruine suiker (optioneel)
  • 1 schep ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 310
  • Eiwitten: 11 g
  • Koolhydraten: 30 g
  • Vet: 17 g
  • Vezels: 2 g

Tips van de chef:

  • Maak de smoothie met je favoriete seizoensfruit. Vergeet niet het fruit te schillen en te controleren op pitjes.
  • Bij dranken op basis van melk kan het tot 20 minuten duren voor de gewenste dikte is bereikt.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.