Humus van basilicum en worteldip
Bereiding
WORTELEN
1. Schil en maak de wortels schoon. Snij de helft van de wortels in stokjes en zet opzij voor later. Snij de andere helft in kleine stukjes en kook gedurende 15 min.- 2. Giet af en blend de gekookte wortelen met 40 ml water en olijfolie. Voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe en opnieuw blenden totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet opzij voor later.
HUMMUS
3. Blend alle ingrediënten in de blender gedurende 3-5 min. totdat het mengsel mooi glad is.- 4. Voeg 2 schepjes ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
PRESENTATIE
Op een bord, maak wortel staafjes met behulp van een spuitzak. Dresseer de hummus.

Bereiding
22 minuten
Porties
2
Ingrediënten
WORTELEN- 130 g gesneden wortelen
- 40 ml water
- 2 ml olijfolie
- 1 schepje ThickenUP® Clear
HUMMUS- 300 g kikkererwten uit blik
- 30 g glutenvrije tahinisaus
- 16 ml olijfolie
- 60 ml water
- 10 g knoflook
- 2 g gemalen komijn
- 10 ml citroensap
- 60 g pesto
- 1,6 g zout
- 2 schepjes ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 392 kcal
- Eiwitten: 14 g
- Koolhydraten: 28 g
- Vet: 24 g
- Vezels: 12 g
Tips van de chef:
- Geniet van de hummus met je favorieten groeten, courgetten, wortelen, etc.
- Je kan hetzelfde recept maken met linzen i.p.v. kikkererwten.
- Als je droge kikkererwten wil gebruiken, moet je ze eerst 's nachts laten weken, vervolgens koken in de hogedrukpan met laurierblaadjes en zonder zout gedurende 35-40min.
- Gebruik hummus uit de winkel en maak er textuur van volgens het recept vanaf stap 4, door het water en 2 schepjes ThickenUP® Clear toe te voegen.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear

medische supervisie.
Meer fantastische recepten
3
4
5
ThickenUP® Clear

Feestelijk

Hartig

Zoet
