Gekaramelliseerde appels met room

Bereiding

  1. APPELS

    1. Schil de appels, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Zet opzij voor later.
  2. 2. Verdeel de suiker over de bodem van een pan en kook op laag vuur. Zonder te roeren, laat de karamel beginnen te vormen gedurende 2-3min.
  3. 3. Zonder te roeren, voeg de boter toe en laat de toffee 1-2 minuten vormen.
  4. 4. Plaats de stukjes appel in de pan en bedek de bodem. Kook 4 minuten met het deksel erop.
  5. 5. Draai de stukjes appel om. Kook gedurende 2 minuten zonder deksel.
  6. 6. Scheid één portie gekaramelliseerde appesl (de helft van de bereiding), voeg 50 ml water toe en blend gedurende 3 min.
  7. 7. Voeg 2 schepjes ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
  8. ROOM

    8. Meng de room met 1 schep ThickenUP® Clear en klop tot het stijf is. Niet te veel kloppen.
  9. PRESENTATIE

    Dresseer de getextureerde appel in een dessertglas en versier met de slagroom.


Gekaramelliseerde appels met room

Gekaramelliseerde appels met room
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

20 minuten

Porties

2

Ingrediënten



  • APPELS
  • 300 g groene appels
  • 20 g boter
  • 12 g bruine suiker
  • 50 ml water
  • 2 schepjes ThickenUP® Clear


  • ROOM
  • 100 g slagroom
  • 1 schep ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 358 kcal
  • Eiwitten: 1 g
  • Koolhydraten: 31 g
  • Vetten: 26 g
  • Vezels: 4 g

Tips van de chef:

• Je kunt hetzelfde recept bereiden met peren of ananas.
• Voeg een snufje zout aan de karamel bereiding om de smaak te versterken.
• De room heeft geen zoetstoffen nodig, omdat de smaak contrasteert met de zuurgraad van de appel.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.