Gekaramelliseerde appels met room
Bereiding
APPELS
1. Schil de appels, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Zet opzij voor later.- 2. Verdeel de suiker over de bodem van een pan en kook op laag vuur. Zonder te roeren, laat de karamel beginnen te vormen gedurende 2-3min.
- 3. Zonder te roeren, voeg de boter toe en laat de toffee 1-2 minuten vormen.
- 4. Plaats de stukjes appel in de pan en bedek de bodem. Kook 4 minuten met het deksel erop.
- 5. Draai de stukjes appel om. Kook gedurende 2 minuten zonder deksel.
- 6. Scheid één portie gekaramelliseerde appesl (de helft van de bereiding), voeg 50 ml water toe en blend gedurende 3 min.
- 7. Voeg 2 schepjes ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
ROOM
8. Meng de room met 1 schep ThickenUP® Clear en klop tot het stijf is. Niet te veel kloppen.PRESENTATIE
Dresseer de getextureerde appel in een dessertglas en versier met de slagroom.

Bereiding
20 minuten
Porties
2
Ingrediënten
APPELS- 300 g groene appels
- 20 g boter
- 12 g bruine suiker
- 50 ml water
- 2 schepjes ThickenUP® Clear
ROOM- 100 g slagroom
- 1 schep ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 358 kcal
- Eiwitten: 1 g
- Koolhydraten: 31 g
- Vetten: 26 g
- Vezels: 4 g
Tips van de chef:
• Je kunt hetzelfde recept bereiden met peren of ananas.
• Voeg een snufje zout aan de karamel bereiding om de smaak te versterken.
• De room heeft geen zoetstoffen nodig, omdat de smaak contrasteert met de zuurgraad van de appel.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear

medische supervisie.
Meer fantastische recepten
3
4
5
ThickenUP® Clear

Feestelijk

Hartig

Zoet
