Roerei met worst en gegrilde paprika

Bereiding

  1. EI

    1. Kook het geklopte ei in een pan met olijfolie op laag vuur, roer constant zodat het ei niet te gaar wordt.
  2. 2. Haal van het vuur af en blend het ei, melk, en zout in een blender.
  3. 3. Voeg 3 schepjes ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet opzij voor later.
  4. RODE PAPRIKA

    4. Gebruik de gebakken paprika en maak ze schoon om zeker te zijn dat er geen velletjes of zaadjes meer zijn. Blend de paprika.
  5. 5. Voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe en opnieuw blenden totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
  6. WORSTJES

    6. Blend de paté en water in de blender.
  7. 7. Voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe en opnieuw blenden totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet opzij voor later.
  8. PRESENTATIE

    Doe de pâté in een spuitzak en vorm de worsten op het bord. Dresseer het getextureerde ei in de vorm van een omelet. Dresseer de paprika in een vormpje.


Roerei met worst en gegrilde paprika

Roerei met worst en gegrilde paprika
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

18 minuten

Porties

1

Ingrediënten



  • EI
  • 7 ml olijfolie
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 0,3 g zout
  • 3 schepjes ThickenUP® Clear


  • WORSTJES
  • 80 g kippenlever paté
  • 30 ml water
  • 1 schepje ThickenUP® Clear


  • RODE PAPRIKA
  • 100 g geroosterde rode paprika
  • 1 schepje ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 370 kcal
  • Eiwitten: 21 g
  • Koolhydraten: 20 g
  • Vet: 23 g
  • Vezels: 4 g

Tips van de chef:

  • Je kan je favoriete paté of lever gebruiken om de worstjes te maken.
  • Maak je geen zorgen als je omelet niet perfect is, want je gaat het toch blenden. Het belangrijkste is dan er geen korstjes zijn.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.