Lasagne met gehakt en aardappelen

Bereiding

  1. AARDAPPELEN

    1. Kook het water een voeg toe aan de aardappelvlokken. Blend zacht zonder te kloppen. Zet opzij voor later.
  2. GEHAKTSAUS

    2. Pel en hak de ui in de blender voor 3 seconden per keer om stukjes van 1mm te krijgen.
  3. 3. Kook de ui in de olijfolie gedurende 2 min in een pan op middelhoog vuur.
  4. 4. Voeg het gehakt toe en kook gedurende 3 min op middelhoog vuur.
  5. 5. Voeg de tomatensaus, zoete paprika, en laurierblaadjes toe. Kook gedurende 3-4 min. met deksel op. Voeg zout toe.
  6. 6. Verwijder de laurierblaadjes. Scheid één portie, voeg 40 ml water toe en blend gedurende 3-4 min. Voeg 1 schepje ThickenUP® Clear toe en blend gedurende 3-4 min. totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet opzij voor later.
  7. PRESENTATIE

    Dresseer met behulp van een vierkant vormpje, een laagje gestampte aardappelen aan op het bord, gevolgd door een laagje getextuurde gehaktsaus. Herhalen. Serveren.


Lasagne met gehakt en aardappelen

Lasagne met gehakt en aardappelen
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

24 minuten

Porties

2

Ingrediënten



  • AARDAPPELEN
  • 320 ml kokend water
  • 50 g aardappelvlokken
  • 0,6 g zout


  • GEHAKTSAUS
  • 12 ml olijfolie
  • 200 mg rundergehakt
  • 1400 g ui
  • 160 g tomatensaus uit een blik
  • 1 g milde paprika
  • 2 laurierblaadjes
  • 40 ml water
  • 1,4 g zout
  • 1 schepje ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 332 kcal
  • Eiwitten: 23 g
  • Koolhydraten: 30 g
  • Vet: 13 g
  • Vezels: 4 g

Tips van de chef:

  • Je kan deze saus veganistisch maken door getextuurde soja te gebruiken i.p.v. gehakt.
  • Je kan ook onverwerkt gehakt gebruiken, met een mes fijnhakken en fijnmalen in de molen. Zorg ervoor dat je eerst alle vet en pezen verwijdert.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.