Tropisch vruchtenijs

Bereiding

  1. 1. Snijd de ananas in kleine stukjes en vries het minstens 2 uur van tevoren in.
  2. 2. Blend de bevroren ananas, citroensap, bruine suiker, en kokosmelk in een blender.
  3. 3. Voeg 6 schepjes ThickenUP® Clear toe en opnieuw blenden totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
  4. PRESENTATIE

    Dresseer in een kom.


Tropisch vruchtenijs

Tropisch vruchtenijs
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

9 minuten

Porties

2

Ingrediënten

  • 180 g ananas uit blik
  • 20 ml citroensap
  • 60 ml kokosmelk
  • 10 g bruine suiker
  • 6 schepjes ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 155 kcal
  • Eiwitten: 1 g
  • Koolhydraten: 23 g
  • Vetten: 6 g
  • Vezels: 2 g

Tips van de chef:

• Deze bereiding en textuur zijn geschikt voor het hele gezin. 
• Je kan je favoriete fruit gebruiken om dit recept te maken: perziken, mango's, bananen, etc. Vergeet niet om de zaadjes te verwijderen of een zeef te gebruiken. 
• Je kan voorgewassen bevroren fruit kopen in de supermarkt. Kies vlezig fruit, zoals mango's of ananas, en vermijd fruit met zaden, zoals bessen.  
• Je kunt dit mengsel in ijsvormpjes doen en als ijslolly/snack eten. 
• Als de hele hoeveelheid niet wordt gebruikt en opnieuw wordt ingevroren, blend dan opnieuw gedurende 2-3 min. voor het serveren. 

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.