Romige spinaziesoep

Bereiding

  1. 1. Kook het water in een pan op middelhoog vuur en kook de spinazie gedurende 3 min. met het deksel erop.
  2. 2. Voeg de melk toe en kook gedurende 1-2 min.
  3. 3. Haal het van het vuur, voeg de kaas, zout, en olijfolie toe en blend gedurende 2-3 min.
  4. 4. Voeg de geconcentreerde melk en 6 schepjes ThickenUP® Clear toe en opnieuw blenden totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
  5. PRESENTATIE

    Serveer in een kom.


Romige spinaziesoep

Romige spinaziesoep
Image

Geschikt voor 3: Dikvloeibaar

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

13 minuten

Porties

2

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 200 g verse spinazie
  • 200 ml volle melk
  • 150 ml geconcentreerde melk
  • 24 g geraspte parmezaanse kaas
  • 6 ml olijfolie
  • 0,6 g zout
  • 6 schepjes ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 278kcal
  • Eiwitten: 15 g
  • Koolhydraten: 19 g
  • Vet: 16 g
  • Vezels: 3 g

Tips van de chef:

  • Dit recept kan gemaakt worden met verse of diepgevroren snijbiet en spinazie.
  • Kook de spinazie voor de aangegeven tijd zodat het niet bitter smaakt.
  • Gebruik elke beschikbare geraspte oude kaas naar keuze.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.