Romige spinaziesoep
Bereiding
- 1. Kook het water in een pan op middelhoog vuur en kook de spinazie gedurende 3 min. met het deksel erop.
- 2. Voeg de melk toe en kook gedurende 1-2 min.
- 3. Haal het van het vuur, voeg de kaas, zout, en olijfolie toe en blend gedurende 2-3 min.
- 4. Voeg de geconcentreerde melk en 6 schepjes ThickenUP® Clear toe en opnieuw blenden totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
PRESENTATIE
Serveer in een kom.

Bereiding
13 minuten
Porties
2
Ingrediënten
- 100 ml water
- 200 g verse spinazie
- 200 ml volle melk
- 150 ml geconcentreerde melk
- 24 g geraspte parmezaanse kaas
- 6 ml olijfolie
- 0,6 g zout
- 6 schepjes ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 278kcal
- Eiwitten: 15 g
- Koolhydraten: 19 g
- Vet: 16 g
- Vezels: 3 g
Tips van de chef:
- Dit recept kan gemaakt worden met verse of diepgevroren snijbiet en spinazie.
- Kook de spinazie voor de aangegeven tijd zodat het niet bitter smaakt.
- Gebruik elke beschikbare geraspte oude kaas naar keuze.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear

medische supervisie.
Meer fantastische recepten
3
4
5
ThickenUP® Clear

Feestelijk

Hartig

Zoet
