Romige pompoensoep met heek
Bereiding
- 1. Schil en maak de pompoen schoon, verwijder de schil en zaden. Snijd in dunne stukjes.
- 2. Kook de pompoen en de heek op middelhoog vuur gedurende 15 min, met het deksel erop.
- 3. Blend de pompoen en de heek gedurende 3-4 min.
- 4. Voeg het citroensap, zout, en kookroom toe, blend opnieuw goed.
- 5. Voeg 4 schepjes ThickenUP® Clear toe en opnieuw blenden totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
PRESENTATIE
Serveer in een kom.

Bereiding
25 minuten
Porties
2
Ingrediënten
- 300 g pompoen
- 240 g heek (of kabeljauw)
- 4 ml citroensap
- 250 ml water
- 1,4 g zout
- 6 ml olijfolie
- 40 ml kookroom
- 4 schepjes ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 218 kcal
- Eiwitten: 23 g
- Koolhydraten: 13 g
- Vetten: 9 g
- Vezels: 1 g
Tips van de chef:
- Je kan dit recept maken met zoete aardappel of wortelen. Kooktijd kan variëren, afhankelijk van het gekozen ingrediënt of aardappelknol.
- Gebruik na het koken een vork om de aardappelen te prikken, die moeten breken en goed gekookt zijn.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear

medische supervisie.
Meer fantastische recepten
3
4
5
ThickenUP® Clear

Feestelijk

Hartig

Zoet
