Romige pompoensoep met heek

Bereiding

  1. 1. Schil en maak de pompoen schoon, verwijder de schil en zaden. Snijd in dunne stukjes.
  2. 2. Kook de pompoen en de heek op middelhoog vuur gedurende 15 min, met het deksel erop.
  3. 3. Blend de pompoen en de heek gedurende 3-4 min.
  4. 4. Voeg het citroensap, zout, en kookroom toe, blend opnieuw goed.
  5. 5. Voeg 4 schepjes ThickenUP® Clear toe en opnieuw blenden totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
  6. PRESENTATIE

    Serveer in een kom.


Romige pompoensoep met heek

Romige pompoensoep met heek
Image

Geschikt voor 3: Dikvloeibaar

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

25 minuten

Porties

2

Ingrediënten

  • 300 g pompoen
  • 240 g heek (of kabeljauw)
  • 4 ml citroensap
  • 250 ml water
  • 1,4 g zout
  • 6 ml olijfolie
  • 40 ml kookroom
  • 4 schepjes ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 218 kcal
  • Eiwitten: 23 g
  • Koolhydraten: 13 g
  • Vetten: 9 g
  • Vezels: 1 g

Tips van de chef:

  • Je kan dit recept maken met zoete aardappel of wortelen. Kooktijd kan variëren, afhankelijk van het gekozen ingrediënt of aardappelknol.
  • Gebruik na het koken een vork om de aardappelen te prikken, die moeten breken en goed gekookt zijn.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.