Pindakaas met bananenhaver
Bereiding
- 1. Meng de melk, havermout, citroensap, banaan, bruine suiker (facultatief) en pindakaas in een blender tot een glad en klontervrij mengsel is verkregen.
- 2. Scheid de helft en voeg 2 schepjes ThickenUP® Clear toe. Blend opnieuw totdat de gewenste dikte en een homogene textuur zijn bereikt.
PRESENTATIE
Serveer in een kom.

Bereiding
8 minuten
Porties
2
Ingrediënten
- 300 ml volle melk
- 60 g gemalen havermout
- 80 g gladde pindakaas
- 220 g banaan
- 10 ml citroensap
- 6 g bruine suiker (facultatief)
- 2 schepjes ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 693 kcal
- Eiwitten: 23 g
- Koolhydraten: 88 g
- Vet: 30 g
- Vezels: 12 g
Tips van de chef:
- Vervang melk door haver-, soja- of amandelmelk voor een veganistisch en lactosevrij ontbijt.
- Gebruik glutenvrije havermout of gemalen haver voor een coeliakie-vriendelijk ontbijt.
- Als de pindakaas niet glad genoeg is of te klonterig, start de bereiding van het recept door de pindakaas met de melk te blenden en daarna te zeven. Volg dan het recept vanaf stap 1.
- Zuiveldranken op basis van melk kunnen tot 20 minuten nemen om de gewenste consistentie te bereiken.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear

medische supervisie.
Meer fantastische recepten
3
4
5
ThickenUP® Clear

Feestelijk

Hartig

Zoet
