Linzenburger met kerriesaus
Bereiding
BURGER
1. Fruit de ui in de olijfolie in een pan op middelhoog vuur gedurende 2-3 min. De ui kan met de hand geraspt worden of in de blender in stukjes van 1-2 mm worden gehakt, gedurende 1-2 seconden per keer.- 2. Voeg de linzen toe, strooi het zout eroverheen en meng goed door elkaar, pureer met een vork of aardappelstamper.
- 3. Halveer de portie linzen en blend met 30 ml water gedurende 3-4 min. Voeg een schepje ThickenUP® Clear toe en blend totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet opzij voor later.
- 4. Vorm burgers met de rest van de linzen en bak met olijfolie in de pan voor de rest van de familie.
KERRIESAUS
5. Kook de kerrie en knoflook in de olijfolie in een pan op laag vuur gedurende 1 min.- 6. Voeg de tomatenpuree, zout, en kokosmelk toe. Kook op laag vuur gedurende 4 min.
- 7. Voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe en blend totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
PRESENTATIE
Met behulp van een rubberen spatel of tafelmes, vorm de linzen in de vorm van een burger. Serveer met de kerriesaus.

Bereiding
24 minuten
Porties
2
Ingrediënten
BURGER- 300 g linzen uit blik
- 6 ml olijfolie
- 60 g ui
- 0,6 g zout
- 30 ml water
- 1 schepje ThickenUP® Clear
KERRIESAUS- 6 ml olijfolie
- 5 g knooflook
- 0,6 g zout
- 8 g kerriepoeder
- 95 ml kokosmelk
- 50 g tomatenpuree
- 2 schepjes ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 506 kcal
- Eiwitten: 18 g
- Koolhydraten: 47 g
- Vetten: 28 g
- Vezels: 14 g
Tips van de chef:
- Je kan dit recept maken met andere peulvruchten, zoals kikkererwten of gekookte bonen.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear

medische supervisie.
Meer fantastische recepten
3
4
5
ThickenUP® Clear

Feestelijk

Hartig

Zoet
