Linzenburger met kerriesaus

Bereiding

  1. BURGER

    1. Fruit de ui in de olijfolie in een pan op middelhoog vuur gedurende 2-3 min. De ui kan met de hand geraspt worden of in de blender in stukjes van 1-2 mm worden gehakt, gedurende 1-2 seconden per keer.
  2. 2. Voeg de linzen toe, strooi het zout eroverheen en meng goed door elkaar, pureer met een vork of aardappelstamper.
  3. 3. Halveer de portie linzen en blend met 30 ml water gedurende 3-4 min. Voeg een schepje ThickenUP® Clear toe en blend totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet opzij voor later.
  4. 4. Vorm burgers met de rest van de linzen en bak met olijfolie in de pan voor de rest van de familie.
  5. KERRIESAUS

    5. Kook de kerrie en knoflook in de olijfolie in een pan op laag vuur gedurende 1 min.
  6. 6. Voeg de tomatenpuree, zout, en kokosmelk toe. Kook op laag vuur gedurende 4 min.
  7. 7. Voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe en blend totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
  8. PRESENTATIE

    Met behulp van een rubberen spatel of tafelmes, vorm de linzen in de vorm van een burger. Serveer met de kerriesaus.


Linzenburger met kerriesaus

Linzenburger met kerriesaus
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

24 minuten

Porties

2

Ingrediënten



  • BURGER
  • 300 g linzen uit blik
  • 6 ml olijfolie
  • 60 g ui
  • 0,6 g zout
  • 30 ml water
  • 1 schepje ThickenUP® Clear


  • KERRIESAUS
  • 6 ml olijfolie
  • 5 g knooflook
  • 0,6 g zout
  • 8 g kerriepoeder
  • 95 ml kokosmelk
  • 50 g tomatenpuree
  • 2 schepjes ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 506 kcal
  • Eiwitten: 18 g
  • Koolhydraten: 47 g
  • Vetten: 28 g
  • Vezels: 14 g

Tips van de chef:

  • Je kan dit recept maken met andere peulvruchten, zoals kikkererwten of gekookte bonen.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.