Kip rijstnoedels met gestoofde groenten
Bereiding
- 1. Snijd de ui in stukjes van 1-2mm en fruit in de olijfolie in een pan op middelhoog vuur gedurende 2-3 min. Je kan de ui met de hand raspen of in de machine malen gedurende 2-3 seconden per keer.
- 2. Voeg de pikante peper en kip toe, snijd in blokjes van 1 cm, en kook zonder aan te braden of te bruinen gedurende 3-4 min.
- 3. Snijd de broccoliroosjes (zonder de steeltjes) in stukjes van 1-2 cm en voeg toe aan de pan. Kook op middellaag vuur gedurende 2 min.
- 4. Voeg de tomatenpuree, geraspte gember, en sojasaus toe aan de pan. Kook gedurende 1-2 min.
- 5. Voeg 500 ml water toe. Breng het aan de kook, voeg de rijstnoedels toe en kook op middellaag vuur afgedekt met het deksel gedurende de tijd aangegeven voor de kookinstructies voor de noedels.
- 6. Halveer de portie.
- 7. Houd één portie in de pan en kook gedurende 4 min met het deksel erop. Check dat de rijstnoedels makkelijk breken.
- 8. Voeg 40 ml water toe en blend gedurende 3-4 min. Voeg 1 schep ThickenUP® Clear toe en opnieuw blenden totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
PRESENTATIE
Serveer in een kom.

Bereiding
27 minuten
Porties
2
Ingrediënten
- 14 ml olijfolie
- 100 g ui
- 0,8 g pikante peper
- 200 g kipfilet
- 40 g tomatenpuree
- 100 g broccoli
- 500 ml water
- 50 ml sojasaus
- 5 g gember
- 80 g rijstnoedels
- 1 schepje ThickenUP® Clear
- 40 ml water
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 401 kcal
- Eiwitten: 30 g
- Koolhydraten: 50 g
- Vet: 9 g
- Vezels: 3 g
Tips van de chef:
• Je kan dit recept ook maken met vis (kabeljauw bijv.), kip, of varkensvlees.
• Als je wil dat het recept minder heet is, vervamg de pikante paper met zoete paprika.
• Je kan noedels, rijstnoedels, of de noedels naar keuze gebruiken.
• Voor stap 5, controleer de kooktijden voor de noedels die door de fabrikant zijn aangegeven, omdat ze nogal kunnen verschillen.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear

medische supervisie.
Meer fantastische recepten
3
4
5
ThickenUP® Clear

Feestelijk

Hartig

Zoet
