Kalfslapjes Timbale met champignons en rijst
Bereiding
KALFSVLEES
1. Maak de ui en de champignons schoon. Snijd de ui in de keukenmachine in stukjes van 1-2 mm en kook de olijfolie in de pan op middelhoog vuur.- 2. Herhaal hetzelfde proces met de champignons en kook samen met de ui gedurende 4-5 min.
- 3. Blend het gehakt in de blender gedurende 1-2 min en voeg toe aan de pan. Kook gedurende 2 min.
- 4. Voeg de azijn, 100 ml water en de rozemarijntakjes toe. Kook gedurende 7-9 min met deksel op. Voeg het zout toe.
- 5. Verwijder de rozemarijntakjes. Scheid één portie en mix met 50 ml water gedurende 3-4 min. Voeg 2 schepjes ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet opzij voor later.
GEBAKKEN RIJST
6. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze met de rijst gedurende 18 min. Eenmaal gekookt, giet af en zet opzij voor later.- 7. Schil en snij de knoflook. Kook de gesneden knoflook in de olijfolie op middelhoog vuur gedurende 1-2 min. Voeg de gebakken rijst toe met de wortels en kook gedurende 1 min. Voeg het zout toe.
- 8. Scheid één portie en blend met 70 ml water gedurende 2-3 min. Voeg 2 schepjes ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet opzij voor later.
PRESENTATIE
Serveer het gehakt en de rijst op een bord.

Bereiding
25 minuten
Porties
2
Ingrediënten
KALFSVLEES- 12 ml olijfolie
- 200 g gehakt rundvlees
- 160 g verse champignons
- 60 g ui
- 30 ml rode wijnazijn
- 100 ml + 50 ml water
- 1 g zout
- 2 verse rozemarijntakjes
- 2 schepjes ThickenUP® Clear
GEBAKKEN RIJST- 25 g basmatirijst
- 6 ml olijfolie
- 4 g knoflook
- 20 g wortelen
- 70 ml water
- 0,3 g zout
- 2 schepjes ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 393 kcal
- Eiwitten: 24 g
- Koolhydraten: 31 g
- Vetten: 19 g
- Vezels: 2 g
Tips van de chef:
- Gebruik boleten of lokale paddenstoelen om de smaak te verbeteren.
- Het blenden van de boleet of lokale paddenstoelen voordat je ze kookt, helpt om gemakkelijker kleinere stukjes te krijgen na het koken.
Gebruikt product
ThickenUP® Clear

medische supervisie.
Meer fantastische recepten
3
4
5
ThickenUP® Clear

Feestelijk

Hartig

Zoet
