Kalfslapjes Timbale met champignons en rijst

Bereiding

  1. KALFSVLEES

    1. Maak de ui en de champignons schoon. Snijd de ui in de keukenmachine in stukjes van 1-2 mm en kook de olijfolie in de pan op middelhoog vuur.
  2. 2. Herhaal hetzelfde proces met de champignons en kook samen met de ui gedurende 4-5 min.
  3. 3. Blend het gehakt in de blender gedurende 1-2 min en voeg toe aan de pan. Kook gedurende 2 min.
  4. 4. Voeg de azijn, 100 ml water en de rozemarijntakjes toe. Kook gedurende 7-9 min met deksel op. Voeg het zout toe.
  5. 5. Verwijder de rozemarijntakjes. Scheid één portie en mix met 50 ml water gedurende 3-4 min. Voeg 2 schepjes ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet opzij voor later.
  6. GEBAKKEN RIJST

    6. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook ze met de rijst gedurende 18 min. Eenmaal gekookt, giet af en zet opzij voor later.
  7. 7. Schil en snij de knoflook. Kook de gesneden knoflook in de olijfolie op middelhoog vuur gedurende 1-2 min. Voeg de gebakken rijst toe met de wortels en kook gedurende 1 min. Voeg het zout toe.
  8. 8. Scheid één portie en blend met 70 ml water gedurende 2-3 min. Voeg 2 schepjes ThickenUP® Clear toe en blend opnieuw totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft. Zet opzij voor later.
  9. PRESENTATIE

    Serveer het gehakt en de rijst op een bord.


Kalfslapjes Timbale met champignons en rijst

Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

25 minuten

Porties

2

Ingrediënten



  • KALFSVLEES
  • 12 ml olijfolie
  • 200 g gehakt rundvlees
  • 160 g verse champignons
  • 60 g ui
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 100 ml + 50 ml water
  • 1 g zout
  • 2 verse rozemarijntakjes
  • 2 schepjes ThickenUP® Clear


  • GEBAKKEN RIJST
  • 25 g basmatirijst
  • 6 ml olijfolie
  • 4 g knoflook
  • 20 g wortelen
  • 70 ml water
  • 0,3 g zout
  • 2 schepjes ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 393 kcal
  • Eiwitten: 24 g
  • Koolhydraten: 31 g
  • Vetten: 19 g
  • Vezels: 2 g

Tips van de chef:

  • Gebruik boleten of lokale paddenstoelen om de smaak te verbeteren.
  • Het blenden van de boleet of lokale paddenstoelen voordat je ze kookt, helpt om gemakkelijker kleinere stukjes te krijgen na het koken.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.