Gebraden varkenshaas met zoete puree

Bereiding

  1. GROENTEN

    1. Schil de zoete aardappel en wortels en snij in blokjes van 1 cm. Gaar in de oven gedurende 20 min. met 12 ml olie en zout.
  2. 2. Scheid een halve portie en blend met 50 ml water gedurende 3-4 min. Blend todat het mengsel mooi glad is en het gewenste dikte geeft. Voeg 3 ml olijfolie toe, blend, en zet opzij voor later.
  3. VARKENSHAAS

    3. Vries het vlees eerst in. Ontdooi het vervolgens, snijd het in stukjes en laat het een dag van tevoren in melk trekken. Bewaar het daarna in een doos in de koelkast. Dit proces breekt de spiervezels af, maakt het vlees sappig en vergemakkelijkt het blenden. Bewaar in een doos in de koelkast. Dit proces breekt de spiervezels af, maakt het vlees sappig en vergemakkelijkt het blenden.
  4. 4. Snijd het vlees in stukjes van 1 cm. Kook in een pan met olijfolie op middelhoog vuur gedurende 3-4 min.
  5. 5. Pel en snijd de ui heel fijn of hak in de blender, 2-3 seconden per keer. Voeg toe aan de pan en fruit aan met de olijfolie gedurende 3-4 min.
  6. 6. Voeg de laurierblaadjes en water toe aan de pan en kook op laag vuur gedurende 10 min. met het deksel erop.
  7. 7. Verwijder het deksel en laat sudderen gedurende 6 min.
  8. 8. Voeg de peper, kookroom, en zout toe. Laat sudderen gedurende 2 min.
  9. 9. Verwijder de laurierblaadjes uit de pan. Scheid één portie en blend met 50 ml water gedurende 3-4 min. Voeg 3 schepjes ThickenUP® Clear toe totdat het mengsel mooi glad is en de gewenste dikte heeft.
  10. PRESENTATIE

    Met behulp van een kookring, dresseer eerst de groenten, gevolgd door het vlees.


Gebraden varkenshaas met zoete puree

Gebraden varkenshaas met zoete puree
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

35 minuten

Porties

2

Ingrediënten



  • GEROOSTERDE GROETEN
  • 12 ml + 6 ml olijfolie
  • 120 g zoete aardappel
  • 100 g wortelen
  • 0,6 g zout
  • 50 ml water


  • VARKENSVLEES
  • 50 ml volle melk
  • 200 g varkenshaas
  • 12 ml olijfolie
  • 100 g ui
  • 6 laurierblaadjes
  • 100 ml water
  • 0,6 gemalen witte peper
  • 100 ml kookroom 15%
  • 1 g zout
  • 3 schepjes ThickenUP® Clear
  • 50 ml water

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 505 kcal
  • Eiwitten: 25 g
  • Koolhydraten: 32 g
  • Vet: 31 g
  • Vezels: 1 g

Tips van de chef:

  • Je kan hetzelfde recept maken met gehakt, lamsvlees, kip, of kalkoen.
  • Je kan rapen en pastinaak gebruiken.

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.